SOVA N VISION: TERMOVIZIJSKI UREĐAJI ZA LOVCE

  • Home
  • Oprema
  • SOVA N VISION: TERMOVIZIJSKI UREĐAJI ZA LOVCE

SOVA N VISION: TERMOVIZIJSKI UREĐAJI ZA LOVCE

Sova N Vision osnovana je 2011. godine i prvih godina bavila se proizvodnjom uređaja za namensku industriju. Pre godinu dana počeli su da proizvode termovizijske uređaje koji mogu da pomognu lovcima u uočavanju mete.

Noćni proizvodi su u potpunosti domaće proizvodnje: pojačavač slike, mehanika i elektronika, dok optika ne nosi oznaku Sova N Vision.

Od tih uređaja mogu se izdvojiti dva tipa: dodaci za već postojeću dnevnu optiku, priča za Lovačke savete Sead Hamović ispred Sova N Vision firme.

“Prvi tip su dodaci za već potojeću dnevnu optiku. Prevashodna namena ovih uređaja je da lovac kada ugleda divljač, detektuje je, jednostavnim postupkom, preko adaptera koji takođe mi proizvodimo, poveže se sa postojećom dnevnom optikom i bez dodatnog podešavanja odmah je spreman da gađa metu”.

 

Hamović kaže da je najtraženiji uređaj “ŽAOK NV” koji je izuzetno pogodan za fokusiranje mete.

Osim njega, Hamović ističe i model “ŽAOK TH”.

On je termovozijski uređaj koji ima nominalno uvećanje x1 i digitalni zum x2 i x4. Može da prepozna čoveka na oko 500 metara, a na 1000 metara detektuje termalni objekat.

Hamović kaže da je Sova N Vision dosta jeftinija u poređenju sa svetskim firmama koje proizvode iste termovizijske uređaje