Fazanski paprikaš

Fazanski paprikaš

Količina1 Porcija

Paprikaš je dobro poznato jelo koje može da se spremi na više načina. Smatra se da izvorno dolazi iz Mađarke, ali je široko rasprostranjen i u Vojvodini.

Svakako jedan od čestih recepata na meniju lovačke kuhinje je Fazanski paprikaš.

Potrebni sastojci:
 Fazan
 Crveni luk 300 g
 Paprika 300 g
 Beli luk 3 čena
 Ulje 50 ml
 Med
 Mlevena paprika
 Biber
 So

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan luk, dodati med i filete fazana.
Dodati začine, biber, so i mlevenu papriku.
Ostaviti da se dinsta 20 minuta.
Iseći papriku i staviti u šerpu, a potom dodati paradajz pelat i mlevenu papriku.
Kuvati još 15 minuta i preliti neutralnom pavlakom.
Servirati i ukrasiti po želji.

Ingredients

Potrebni sastojci:
 Fazan
 Crveni luk 300 g
 Paprika 300 g
 Beli luk 3 čena
 Ulje 50 ml
 Med
 Mlevena paprika
 Biber
 So

Directions

Fazanski paprikaš