Praktična oprema olakšava lov

Praktična oprema olakšava lov

Tokom lova u Africi, bez obzira na divljač koju lovite, ako to radite na kratkim distancama neophodno je nositi veliku količinu municije različitih kalibara. Takođe, važno je imati sa sobom minimalno dva zrna u istoj gramaturi, koja su dijametralno suprotna – jedno mekše i jedno tvrđe zrno, što se ispostavi kao naročito važnim tokom potraga za velikim i opasnim životinjama, otkriva stručni savetnik “Lovačkih saveta” i dugogodišnji lovac Srbislav Stojšić Srba.

Deo municije, kaže Stojšić, nosi se na sebi, a ostatak u rancu ili je nosi vaš pratilac, pa je od izuzetne važnosti da lovac u svakom trenutku tačno zna gde mu se nalazi koja municija. On je sebi lov olakšao izradom specijalnog opasača sa fišeklijama, sa minimalnom količinom metalnih delova, u kojima drži različitu municiju istog kalibra.

– Ja sam dao nacrt mojim prijateljima da mi naprave ovakvu vrstu fišeklije, jer ovako dizajnirana fišeklija omogućava da na jednom mestu imate municiju u jednom tipu, a na drugom u drugom tipu. Pravljeno je specijalno za mene, moje su mere uzete, a dodat je i poseban nosač za nož, kako bi se sprečilo da se prilikom eventualnog skidanja opasača nož izgubi – kaže Stojšić. Precizira da opasač ima ornamente napravljene od kože Redhartabista.

Obavezno je, kaže Stojšić, da se pre lova puška upuca na obe vrste municije, kako bi se tokom lova bez problema mogao koristiti jedan ili drugi metak bez da razmišljate o korekciji pogotka, pošto će odstupanja na meti biti minimalna.