Lovište “Apatinski rit”

Lovište “Apatinski rit”

www.apatin.org.rs

Lovište “Apatinski rit” po svom geografskom položaju predstavlja prirodno bogatstvo od neprocenjive vrednosti, obuhvatajući kompleks ravničarskih šuma na levoj strani reke Dunav južno od naselja Apatin. Lovište „Apatinski rit“ se nalazi na 160 km od aerodroma „Beograd“ i 100 km od Novog Sada.

Prostire se na površini od oko 6600 ha koja najvećim svojim delom predstavlja relikte autohtone ritske vegetacije i kao takva predstavlja idealan teren za razvoj kako krupne divljači, tako i velikog broja vrsta pernate divljači.

Glavne vrste divljači su evropski jelen (Cervus elaphus), divlja svinja (Sus scrofa) i srna (Capreolus capreolus), dok su od pernate divljači najinteresantnije razne vrste divljih pataka (Anas sp.). Močvarno stanište je idealan rezervat za vodene ptice.

Lov na krupnu divljač se odvija sa čeke ili zapregom.

Zbog svoje visoke trofejne vrednosti jeleni iz ovog lovišta spadaju među najcenjenije u svetu.Tradicija lovstva na ovom području izuzetno je duga, a međunarodni ugled smo stekli i održavamo stručnošću i odgovornim pristupom poslu. Organizujemo pojedinačne lovove kao I lov divljih pataka brodom.

Veći deo lovišta prekriven je šumom, pašnjacima i livadama. Ovo lovište spada u ravničarski tip sa nadmorskom visinom od 82 do 89 m. U lovištu je pod šumom 54,46%, pod pašnjacima i livadama je 14,53%, pod njivama i oranicama 2,08%, pod vodom, tršćacima i barama je 15,28% i ostalog zemljišta ima 13,65%.

Smeštaj je obezbeđen u prelepom ambijentu lovačke kuće “Mesarske livade” koja se nalazi u srcu lovišta. Kapaciteta je 10 lezajeva raspoređenih u 1 jednokrevetnoj sobi i 2 trokrevetne sobe. Sve sobe su sa kupatilom. O komforu gostiju se staraju domaćini lovačke kuće. Na raspolaganju je bogat jelovnik sastavljen od lovačkih i domaćih specijaliteta.

Kuća “Mesarske livade” pruža idealne uslove za odmor nakon uzbudljivih trenutaka provedenih u lovu. Sve ovo  daje garanciju da Vas očekuju prelepi trenuci provedeni u lovištu “Apatinski rit”.