Na zagrejano ulje staviti isečenu srnetinu da se proprži.
Suve šljive preliti vinom, dodati zeleni biber i ostaviti da odstoje dok ne nabubre.
Sitno iseći crni luk i slaninu, dodati u proprženu srnetinu i preliti bujonom.
Kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati suve šljive i vino i ostaviti da kuva još 15-ak minuta.
Na kraju sipati kiselu pavlaku, promešati i prokuvati 2-3 minute.
Servirati srnetinu sa suvim šljivama uz prilog od barene testenine.
Ingredients
Directions
Na zagrejano ulje staviti isečenu srnetinu da se proprži.
Suve šljive preliti vinom, dodati zeleni biber i ostaviti da odstoje dok ne nabubre.
Sitno iseći crni luk i slaninu, dodati u proprženu srnetinu i preliti bujonom.
Kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati suve šljive i vino i ostaviti da kuva još 15-ak minuta.
Na kraju sipati kiselu pavlaku, promešati i prokuvati 2-3 minute.
Servirati srnetinu sa suvim šljivama uz prilog od barene testenine.